Kotimme

Kotipaikkakuntamme

Ilomantsi on pieni, rauhallinen ja turvallinen asuinkunta, joka tarjoaa loistavat mahdollisuudet monipuoliseen ulkoiluun ja erästelyyn. Harrastetoimintaa omalta paikkakunnaltamme löytyy kokoonsa nähden monipuolisesti seurakuntien, nuoriso- ja liikuntatoimen, kansalaisopiston, musiikkiopiston sekä eri yhdistysten ja järjestöjen järjestämänä.

Kotimme sijaitsee n.2 km Ilomantsin keskustasta, joten kouluun ja harrasteisiin on lyhyet välimatkat. Lähimpään kaupunkiin, Joensuuhun, on 75km, josta voimme tarvittaessa hankkia erityispalveluita kotipaikkakuntamme lisäksi esim. ratsastus- ja musiikkiterapiaa. Psykologin, fysio- ja toimintaterapeutin palvelut löytyvät omalta paikkakunnaltamme.

Tavoitteet, toiminta- ja kasvatusperiaatteet

Päärakennus

Kotinamme on kaksikerroksinen 560m2 kokoinen vuonna 2007 valmistunut talo, jossa on perhekotitoiminnalle suunnitellut ja soveltuvat asuin- ja harrastetilat.

Jokaiselle lapselle on tilava oma huone. Yhteisiä suuria oleskelutiloja on päärakennuksessa kolme.

Tavoitteet, toiminta- ja kasvatusperiaatteet

Piharakennus

Erilliseen, 260m2, piharakennuksessa on harraste-/oleskelutila, keittiö, sauna/kylpyhuone ja kaksi tilavaa makuuhuonetta biologisten vanhempien ja/tai lähisukulaisten tapaamisia varten.

Tilat soveltuvat erittäin hyvin myös nuorten tuettuun, itsenäiseen asumiseen.